Recept Granola Amber Alberda

Geplaatst op: 16 mrt 2016

Granola

voor ca. 8 porties

Ingrediënten:

• 125g TerraSana gemengdenotenmix
• 100g TerraSana havervlokkengrof

• 35g TerraSana zonnebloempitten

• 30g TerraSana pompoenpitten
• 75ml TerraSana ahornsiroop graadC
• 30g Amanprana kokosnootolie

• 2tl Bodenschätzekaneel

• snufje Bodenschätze Himalayazout

Bereiding:

Haal het rooster uit de oven en leg er een vel bakpapier op. Verwarm de oven voor op 150°C. Doe de noten in een keukenmachine en pulseer kort. Doe ze in een grote kom en voeg alle andere ingrediënten toe, behalve de ahornsiroop en kokosnootolie. Roer goed door elkaar.

Doe de kokosnootolie in een hittebestendig schaaltje 1 minuut in de voorverwarmende oven om te smelten. Haal de gesmolten kokosnootolie uit de oven en voeg de ahornsiroop toe. Roer goed door elkaar. Giet dit mengsel over de ingrediëntenmix en roer goed om, zodat iedere noot en vlok bedekt is. Schep dit mengsel in een dunne, gelijkmatige laag op het bakpapier. Zet het rooster met de granola circa 35 minuten in de oven. Schep iedere 10 minuten om zodat alles gelijkmatig bruin kleurt.

 

In een afgesloten luchtdichte pot is de granola maximaal 2 weken houdbaar.